Farms4sale heeft wereldwijde ervaring met agrarische emigratiebegeleiding. Hieronder vindt u een overzicht van de landen waarin wij het meest actief zijn (aangegeven met een A.) Zowel intern als via ons partnernetwerk beschikken wij over een grote mate van deskundigheid op het gebied van de agrarische sector, de sociale aspecten en de administratieve procedures.

Heeft u hulp nodig bij het kiezen? Of staat uw beoogde land er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

A. Verenigde Staten

Het land van de onbegrensde mogelijkheden, ook in de agrarische sector.

A. Zweden

Prachtig land met veel mogelijkheden voor veehouderij, akkerbouw en andere sectoren.

B. Estland

Gunstig klimaat voor melkvee en akkerbouw en talrijke mogelijkheden.

A. Duitsland

Kansen voor zowel gezinsbedrijven als grootschalige landbouw, in een no-nonsense cultuur.

B. Roemenië

Land met onbegrensde mogelijkheden

B. Portugal

Volop mogelijkheden tot ontwikkelen agrarische sector in een land met een aangenaam klimaat.

A. Frankrijk

Ondernemingsmogelijkheden vanaf een klein budget in een gevarieerd agrarisch landschap.

B. Nieuw Zeeland

Een gunstig klimaat, betaalbare grond en sympathie voor Nederlanders. Wat wil je nog meer?

A. Canada

Al ruim een halve eeuw een gewaardeerde bestemming voor Nederlandse agrariërs.

B. Griekenland

Met zijn rijke tradities, gevarieerde teelt en veeteelt, en de mogelijkheid om te moderniseren en duurzaam te groeien.

A. Denemarken

Volop mogelijkheden in de landbouw, een goed sociaal stelsel en toch dicht bij Nederland.

A. Australië

Een geweldig land waar men enthousiast van blijft al na de eerste visite! Een bijzonder groot land met een geweldige keus aan klimaten, type omgevingen, bedrijven en woon omgevingen. Er is een gevoel van vertrouwen in de toekomst en goede mogelijkheden voor bedrijfsuitbreiding voor de opgroeiende familie. Ook in de aanverwante agrarische sector zijn prima carrière mogelijkheden. Landwaardes zijn in vergelijking met Nederland laag. Er is een grote verscheidenheid aan grond soorten en grond kwaliteit en de daarbij haalbare opbrengsten. Voor een Nederlands Agrariër is het makkelijk aarden en om goede bedrijfstechnieken over te nemen en met de Nederlandse kennis daarna nog te verbeteren. Emigranten families beleven gemakkelijke opname in het sociale leven. De dorpen hebben een goed gemeenschapsgevoel met gezellige coffeeshops, lunchcafé’s en regelmatige gezellige evenementen. De verscheidenheid van Agrarische bedrijven en teelten in Australië is groot. Diverse noten teelten, praktisch alle soorten groenten, fruit en wijn, akkerbouw gewassen zoals wij de meesten kennen in Nederland met daarbij ook nog onder andere Rijst, Katoen, Sorghum, Soja Bonen en Suikerriet. Fantastische mogelijkheden om meer of minder intensieve gewassen te telen in een leef omgeving naar keuze. Gronden kunnen variëren in waarde van 3.000 tot 15.000 euro per hectare voor land en gebouwen. De melkveehouderij heeft een geweldig traject van bedrijfsgroottes variëren van 150 tot wel 2500 stuks melkvee, op bedrijven die wel of geen gedeeltelijke irrigatie en/of hoge regenval hebben. Vele bedrijven voeren alleen gras met daarbij krachtvoer in de melkstal en seizoensgebonden wat hooi of silage. Andere bedrijven zijn meer georiënteerd op bijvoeren van Maïs of bijproducten en gebruiken hier een verhard voerpad voor of hebben in enkele gevallen een gehele ligboxenstal. Bedrijven kunnen worden aangekocht voor rond 10,000 tot 15.000 Euro per Hectare voor land en gebouwen. Varkenshouderij heeft een flinke groei ondergaan in de hoeveelheid zeugen per bedrijf met een sterke mindering in het aantal bedrijven. Bedrijven zijn nu minder opgezet als gemend bedrijf en meer als specialistisch varkensbedrijf. Goedkope gronden bieden goede mogelijkheden voor bufferzones en mest afzet. Er kan op contract afgemest worden, hoewel de meeste bedrijven gesloten bedrijven zijn. Er zijn goede mogelijkheden om bestaande bedrijven over te nemen en te verbeteren. Volledige nieuwbouw is natuurlijk ook een mogelijkheid. Het is best om de mogelijkheden voor uw familie en bedrijf of investering in Australië eens door te spreken. Australië heeft u heel veel te bieden zowel sociaal, voor bedrijf, investering en voor de toekomst voor uw familie!

01: Inventariseren en informeren

Onze emigratiebegeleider helpt u uw wensen, voorkeuren en mogelijkheden in kaart te brengen. Denk hierbij aan het land, de sector en de financiële ruimte.

02: Verkoop en aankoop

Vervolgens begint de zoektocht naar de ideale nieuwe plek voor u. Tegelijkertijd gaat uw eigen object in de verkoop, en zorgen we ervoor dat deze een nieuwe eigenaar krijgt.

03: Administratieve afwikkeling

Hierna ontzorgen we u van de juridische en financiële taken. Denk hierbij aan de koopovereenkomst, controle van bedrijfseconomische cijfers, of bijvoorbeeld een kredietovereenkomst.

04: Integratie en nazorg

Na de overdracht begint het avontuur. Echter staat u hierin niet alleen. Farms4sale en haar partners helpen u o.a. bij het vestigen in het nieuwe land en het opstarten van uw bedrijf.